6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurență acerbă la Spitalul Județean Slatina: 14 posturi de asistent medical, 124 de candidați

Concurență acerbă la Spitalul Județean Slatina: 14 posturi de asistent medical, 124 de candidați

Posturile de asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Slatina scoase la concurs în această perioadă au atras peste 100 de persoane interesate. De fiecare dată, însă, se ocupă doar jumătate din ce se scoate la concurs, spune managerul.

După ce, în ultimii doi ani, Spitalul Județean de Urgență Slatina a adus aproximativ 30 medici noi, șefii unității spitalicești se văd nevoiți să echilibreze balanța în ceea ce privește asistenții medicali disponibili. Mai multe secții se confruntă cu o lipsă gravă de personal sanitar mediu, așa că în această perioadă se organizează concurs pentru 14 posturi. Alte aproximativ zece posturi vor fi scoase la concurs în luna ianuarie a anului viitor, a declarat managerul Cătălin Rotea.

Deși concurența este, de fiecare dată, foarte mare, puțini sunt cei care reușesc să treacă cele trei probe de concurs: selecția dosarelor, proba scrisă și interviul. „Se ocupă jumătate din ce scoatem la concurs“, spune managerul. Asta, deși fiecare candidat are la dispoziție un caiet cu 64 de subiecte întocmite conform bibliografiei de concurs, din acestea fiind selectate cele la care efectiv trebuie să dea răspunsurile corecte.

Postul de asistent medical debutant la Diabet și Boli de Nutriție, cel mai solicitat

Peste două zile, pe 12 decembrie, se va susține proba scrisă pentru cele 14 posturi de asistent medical scoase la concurs în această etapă. Cea mai mare concurență se înregistrează pentru postul de asistent medical debutant la Diabet și Boli de Nutriție, pentru care s-au înscris 21 de candidați. La Oncologie, tot pentru un post de debutant, s-au înscris 17 candidați; la Pediatrie, pe un post de debutant sunt 13 candidați (însă trei dosare au fost respinse); la Obstetrică și Ginecologie 1, unde se cer studii superioare, sunt 12 dosare, la Chirurgie Plastică și Reconstructivă – 12 dosare etc.

La polul opus se situează Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde s-a scos la concurs un post de asistent medical principal, studii superioare, pentru care nu s-a înscris nimeni. Doar trei candidați sunt și pentru postul de asistent medical principal, tot studii superioare, și la Cardiologie, cinci sunt pentru cele două posturi de asistent medical principal de la Pediatrie, trei pentru cel de asistent medical principal de la Ortopedie și traumatologie etc.

Pentru posturile care se ocupă greu s-ar putea schimba cerințele

Pentru posturile care se ocupă greu, cum este cel de la ATI pentru care nu s-a înscris nimeni, s-ar putea, eventual, schimba cerințele, a mai spus managerul, respectiv s-ar putea căuta debutanți în sesiunile viitoare de concurs.

Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în prezent, conform managerului unității, 1.715 angajați, cu zece mai mulți decât în urmă cu doi ani, în condițiile în care au fost încadrați 30 de medici noi, însă nu pentru toți asistenții și medicii care s-au pensionat între timp s-au găsit înlocuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS