Acasă Local 26 de focare de pestă porcină africană, în opt localități din Olt

26 de focare de pestă porcină africană, în opt localități din Olt

-

Toţi porcii din satul Slăveni, comuna Gostavăţu, vor fi ucişi preventiv începând de joi, după ce numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la şase în această localitate, a anunţat, miercuri, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, potrivit HotNews.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în judeţul Olt sunt 26 de focare de pestă porcină africană în opt localităţi, iar ultimele focare au fost confirmate în localităţile Drăgăneşti-Olt, Gostavăţu, Stoeneşti şi Sprâncenata, toate la porci domestici din gospodării (exploataţii nonprofesionale). 

La această dată, pesta porcină africană evoluează în 8 localităţi şi sunt confirmate 26 de focare (Cilieni – 7 focare, extravilanul localităţii Ianca- 2 focare, Dăneasa – 1 focar, Sprîncenata – 2 focare, Gostavăţu – 6 focare, Stoeneşti – 5 focare, Drăgăneşti Olt – 2 focare, Văleni – 1 focar), a precizat sursa citată. Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt, întrunit miercuri la Prefectură, a decis eliminarea tuturor porcilor din localitatea Slăveni (comuna Gostavăţu), măsură ce va fi pusă în aplicare începând de joi, 6 august. 


Luna aceasta, tot din cauza unor focare de PPA, au fost eliminaţi toţi porcii din comuna Cilieni (aproape 700 de animale).

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.

Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La bursa de la Bucureşti, instituţia de credit are o capitalizare de aproximativ 10 mld. lei.