Acasă Local Olt Olt: 15 ambulanțieri din Corabia au fost puși sub acuzare pentru delapidare,...

Olt: 15 ambulanțieri din Corabia au fost puși sub acuzare pentru delapidare, fals și uz de fals

-

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au început acțiunea împotriva celor 15 ambulanțieri anchetați pentru delapidare, fals și uz de fals, fiind totodată puși sub control judiciar, printre interdicții fiind și aceea de a-și exrcita atribuțiile de serviciu.

15 ambulanțieri ai Stației de Ambulanță Corabia din cadrul SJA Olt au fost puși sub acuzare pentru delapidare, fals și uz de fals, 13 având interdicția de a-și mai exercita atribuțiile de serviciu. Stația Corabia are în total 17 ambulanțieri, conducerea SJA Olt fiind obligată să adopte măsuri de urgență pentru a se putea desfășura acțiunea fără probleme.
„La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de un număr de 15 inculpați, ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru  săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar față  de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile“, a transmis IPJ Olt prin intermediul unui comunicat.
Deoarece la structura din Corabia sunt în total 17 ambulanțieri, 13 dintre aceștia neputându-și, deocamdată, desfășura activitatea, conducerea instituției a adoptat măsuri de urgență.
„Pe termen scurt nu este o problemă, pe termen lung va fi o problemă, dar probabil vom scoate posturile la concurs pe perioadă determinată, cât mai repede. Mâine voi cere acest lucru la minister, o procedură de scoatere a posturilor la concurs, dacă se poate mai rapidă, pe perioadă de 6 luni, probabil, până la soluționare, și vom lucra, nu se întrerupe nimic acolo. Pe termen scurt am luat măsuri de redistribuire a personalului de la Caracal și Slatina, iar șoferii care lucrau pe transport nu vor mai lucra pe transport, vor lucra pe urgență, iar transportul, probabil, va fi redistribuit către un furnizor privat. Acest personal va fi redistribuit la Corabia, se vor acorda ore suplimentare, sunt măsuri de rezervă, nu este nicio problemă“, a declarat managerul SJA Olt, Marinela Prina.
Ambulanțierii de la stația Corabia sunt acuzați că furau combustibil din autospecialele destinate transportului pacienților, pentru a acoperi furtul apelând inclusiv la metoda rulării cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.