10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Controale în magazinele alimentare

Mehedinți: Controale în magazinele alimentare

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Orașului Vânju-Mare, Poliției Orașului Strehaia și Poliției municipiului Orșova în colaborare cu comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți și medici din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, au organizat și executat o acțiune cu scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în contextul sărbătoririi Sfintelor Sărbători de Paște.

Au fost efectuate verificări privind legalitatea activităților comerciale cu impact asupra sănătății populației fiind controlați 12 agenți economici.

Totodată, a fost constată o infracțiune și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 32.000 lei.

În urma controlului efectuat la un agent economic din municipiul Orșova a fost identificată cantitatea de 32 kg peste proaspăt și 31 kg scoici, expuse spre comercializare fără a deține documente justificative de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infracțiunii de comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice, luându-se măsura ridicării produselor din pește în vederea confiscării.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 50 kg carne păstrată în condiții neconforme și 21 kg mezeluri cu termenul de valabilitate expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS