17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiFamilia adoptivă a fetiţei din Baia de Aramă cere strămutarea dosarului de la Mehedinţi

Familia adoptivă a fetiţei din Baia de Aramă cere strămutarea dosarului de la Mehedinţi

Soții Săcărin, care au înfiat-o pe fetița de opt ani din Mehedinți, îi cer procurorului general strămutarea dosarului prin care solicită ca minora adoptată să nu părăsească țara de la Tribunalul Mehedinţi la o altă instanţă din ţară. Cei doi soţi au formulat o scrisoare deschisă către procurorul general de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Soţii Săcărin cer strămutarea dosarului de la Tribunalul Mehedinţi la o altă instanţă din ţară pe motive de siguranţă publică. Ei invocă protestele care au loc zilnic în faţa instituţiilor publice după adopţia Sorinei. Aceştia cer ca instanţa la care ar fi mutat dosarul să fie la o distanţă mai mare de zona Baia de Aramă- Craiova.


„Subsemnații, SĂCĂRIN RAMONA ELENA și SĂCĂRIN GABRIEL, vă solicităm public în mod respectuos să formulati o cerere de strămutare pentru motive de siguranţă publică aordonanței președințială depuse de domnia voastră în 24 iunie 2019 la Tribunalului Mehedinți prin care aţi solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată SĂCĂRIN SORINA , până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni“.

„Judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice“

Având in vedere manifestaţiile care au loc zilnic în ultimele zile in fata tuturor instituţiilor publice, este iminentă o asemenea manifestaţie şi în faţa Tribunalului Mehedinţi
Soţii Săcărin au făcut solicitarea pe baza Codului de procedură civilă.

„Conform art. 140 alin 3 Cod de procedură civilă: Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice. Conform art. Art. 141 alin 2 Cod de procedura civila Stramutarea (…)întemeiată pe motiv de siguranţă publică,poate fi cerută numai de către Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se mai arată în scrisoarea deschisă.


Familia Săcărin, care înfiat-o pe Sorina se teme să nu fie linşată public


„Pentru a nu fi linsati public în momentul în care ne sustinem drepturile şi formulăm apărările în cadrul acestui dosar, în vederea respectării dreptului nostru la apărare şi ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricăror alţi cetăţeni români, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi vă solicităm respectuos să formulati o cerere de strămutare”, aşa se încheie scrisoarea deschisă a soţilor Săcărin.

Tribunalul Mehedinţi a înregistrat ieri solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie pentru emiterea ordonanţei preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Familia Săcărin.

Astăzi au loc mai multe audieri în acest caz. Citiţi AICI mai multe amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS