20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAcord cadru de 10 milioane de euro pentru întreținerea drumurilor naționale din Gorj

Acord cadru de 10 milioane de euro pentru întreținerea drumurilor naționale din Gorj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat suma de 10 milioane de euro pentru întreținerea drumurilor naționale din județul Gorj.

Bugetul de peste 50.000.000 de lei va fi cheltuit în baza unui acord cadru. Acesta va fi încheiat pe 4 ani și are în vedere întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale aflate în administrarea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Astfel de acorduri cadru se vor semna pentru toate secțiile din subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, având în vedere că actualele contracte vor expira. Data limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie.

Atribuirea se va face prin licitație deschisă organizată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Contracte subsecvente

Conform CNAIR, în baza contractului principal și a celor subsecvente, se vor executa următoarele:

  • „Demontarea panouri /sistemelor parazăpezi, acestea se vor preda cu proces verbal Beneficiarului (după caz) -în baza ordinului emis de Beneficiar,
  • Prestatorul, după caz, va proceda la demontarea panourilor/sistemelor parazăpezi, le va transporta în locațiile indicate și vor fi predate pe bază de proces verbal Beneficiarului.

Deszăpezirea mecanică constă în:

  • răspândirea mecanică a materialelor antiderapante sau a substanțelor chimice în scopul prevenirii sau combaterii poleiului, gheții sau a zăpezii (ore);
  • patrularea cu utilaje pentru informarea privind starea drumurilor naționale, drumurilor expres și a autostrăzilor sau pentru prevenirea înzăpezirii în timpul ninsorilor liniștite sau al viscolelor moderate (viteza vântului sub 30 km/h) (ore);
  • deszăpezirea mecanică cu utilaje specifice (ore);
  • degajarea vehiculelor înzăpezite care împiedică acțiunea de deszăpezire de pe platforma drumurilor (ore).

Informări privind starea drumurilor (după caz) Asigurarea permanenței, instruirea personalului și asigurarea logisticii necesare este în sarcina Prestatorului”, potrivit CNAIR.

Citește și: Gorj: Licitație de 200 de milioane de lei pentru modernizarea a 5 drumuri județene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS