22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngaajații CEO vor avea în premieră doi fluturași de salariu

Angaajații CEO vor avea în premieră doi fluturași de salariu

Decizie luată de administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia în situația în care sporurile vor fi incluse în salariul de bază. Se are în vedere introducerea tutoror sporurilor în salariul de bază, cu excepția sporului de vechime.

Acest lucru va fi realziat însă după o serie de simulări pentru ca nimeni să nu piardă din venituri. Astfel, ca să nu existe angajații cu nemulțumiri din acest punct de vedere, imediat după luarea măsurii vor fi tipăriți doi flutiurași de salariu. Unul va conține sporurile în afara salariului, iar altul sporurile incluse în salariu. Ambele documente vor avea însă aceeași sumă la final.

Acest lucru va reprezenta o garanție că nimeni nu va pierde la salariu în urma introducerii sporurilor în salariu. „Este o măsură preventivă pentru a nu exista discuții cu privire la eventualele pierderi. Nu va exista așa ceva. Din acest motiv vor fi doi fluturași la CEO unul cu sporuri și altul fără sporuri.”, a menționat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

CEO are 9.000 de salariați

În momentul de față administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia negociază Contractul Colectiv de Muncă. De altfel, se discută ca sporurile să fie incluse în salariul de bază. Acestea ar putea fi pierdute, în cazul în care Complexul Energetic Oltenia va înregistra pierderi, conform măsurilor de austeritate care vizează și companiile deținute de stat.

Complexul Energetic Oltenia are peste 9.000 de salariați în trei județe: Gorj, Mehedinți și Dolj. Amdinistrația companiei energetice a reușit ca anul trecut să obțină un Memorandul prin care sunt păstrate două drepturi ale angajaților CEO, la nivelul actual. Este vorba despre tichetele de masă și voucherul de vacanță. Astfel, tichetul de masa rămâne la valoarea de 35 de lei în loc de 18 lei redus, iar voucherul de vacanță va fi plătit la valoarea de 3.000 de lei net, în loc de 1.600 de lei.

De altfel, administrația Complexului Energetic Oltenia a și început să încarce cardurile cu voucherele de vacanță ale minerilor și energeticienilor.

Citeşte şi: 106 polițiști, avansați în grad la IPJ Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS