20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi polițiști, înjurați chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu

Doi polițiști, înjurați chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu

Doi polițiști gorjeni au fost agresați verbal chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu. Procurorii târgujieni nu au luat niciun fel de măsuri preventive în acest caz, care îi vizează pe cei doi protagoniști ai filmării.

Sindicatul Național al Polițiștilor a publicat imaginile în care este surprins incidentul de la Poliția Municipiului Târgu Jiu. SNPPC cere modificarea urgentă a legislației pentru o protecție mai mare a polițiștilor.

„SNPPC solicită MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin PREDOIU s-a angajat! Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive față de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen în GORJ și nici în România. SNPPC a atras tot timpul atenția că slăbirea autoritatății polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra polițiștilor,  (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).

La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța atăt a cetațeanului, cât și a polițistului. Ne intrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecător ultragiat, oare suspecții mai erau cercetați în stare de libertate? 

Am solicitat constant în ultimul timp reținerea și arestarea  preventivă,  condamnarea cu executare către limita maximă  a pedepsei și interdicția eliberariii condiționate pentru ultraj și ultrajul judiciar.

Până în prezent MAI nu a considerat oportun să acorde asistență juridică politisilor ultragiați

Mai mult, nici până în prezent MAI nu a considerat oportun să acorde asistență juridică politisilor ultragiați, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”, potrivit unui comunicat al SNPPC. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj nu a dorit că comenteze incidentul, așteptând în continuare să vadă ce măsuri vor fi luate până la urmă de către magistrați.

Citeşte şi: Gorj: Bărbatul care a condus beat și fără permis, arestat preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS