12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVarianta Ocolitoare este gata în procent de 80%

Varianta Ocolitoare este gata în procent de 80%

Direcția Regională de Drumuri și Poduri(DRDP) Craiova a anunțat că Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu este finalizată în procent de peste 80%.

Ultimele lucrări vizează turnarea stratului de uzură și mai sunt de executat lucrări complexe în zona străzii Ana Ipătescu, din partea de sud a municipiului. Potrivit noilor termene asumate de către constructor, în 4 luni de zile va fi inaugurate șoseaua lungă de peste 20 de kilometri. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2023, însă au existat anumite întârzieri pe care constructorul le-ar fi justificat și a beneficiat de prelugirea contractului și nu a plătit penalități.

Lucrările au fost demarate în 2021 și ar trebui să fie gata pe 25 iunie 2024. „S-a trecut de 80% cu lucrările. Mai sunt 20%, dar se vor acoperi repede procentele rămase cu aplicarea stratului de uzură. Constructorul și-a asumat termenul din luna iunie și se va putea circula pe Varianta Ocolitoare. Chiar se lucrează. Dacă nu va respecta nici ultimul termen anunțat vor fi penalități de mii de euro pe zi. Nu cred că își permite cineva să plătească acele sume”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Buget de peste 200 de milioane de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei. „C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L.

Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă. Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Este de amintit că varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tot o firmă din Italia se ocupă acum de lucrări. În mod normal, lucrările la Varianta Ocolitoare ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Au trecut 10 ani de la deschiderea șantierului.

Citește și: Spălătoriile auto din Rovinari își vor opri temporar activitatea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS