13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComplexul Energetic Oltenia alimentează cu milioane de euro firmele de la care închiriază vehicule

Complexul Energetic Oltenia alimentează cu milioane de euro firmele de la care închiriază vehicule


Complexul Energetic Oltenia alimentează cu milioane de euro an de an firmele de la care închiriază autovehicule cu șofer.

O parte a contractelor sunt încredințate prin procedura „Negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare”. Chiar săptămâna aceasta va avea loc procedura de atribuire a contractului sectorial de servicii privind „Închiriere vehicule de transport marfa cu sofer”-12 loturi, pentru U.M.C: Rovinari, Rosia-Pesteana, Jilţ, Motru, si UPRUM Rovinari.

Sursa de finanţare a contractului de servicii care urmează să fie atribuit: surse proprii-1.309.344 lei, fără TVA.

„Propunerea financiară preliminară, intermediară (dacă este cazul) şi finală – constă în completarea formularului de ofertă şi a centralizatorului. Ofertantul va elabora propunerea financiară astfel încât aceasta să furnizeze toate informaţiile solicitate cu privire la preţul ofertat, precum şi la alte condiţii financiare şi comerciale legate de obiectul contractului de achiziţie.

Criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului de servicii: „cel mai bun raport calitate-pret” (valoarea ofertei cea mai scăzută rezultată din negociere), în condiţiile respectării specificaţiilor tehnice prevăzute în caietele de sarcini şi a documentelor de calificare solicitate prin documentaţia de atribuire. La oferta de bază nu se admit oferte alternative. Nu se interzice asocierea operatorilor economici şi subcontractarea.

Atunci când un grup de operatori economici depune ofertă comună, situaţia economică şi financiară, capacitatea tehnică şi profesională se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În cazul când oferta care va fi declarată câştigătoare va fi o ofertă depusă în comun de mai mulţi operatori economici, asocierea ofertanţilor respectivi in scopul îndeplinirii contractului, va fi autentificată la notar – cu desemnarea unui lider de asociaţie – fără obligaţia ca prin această asociere să se formeze o nouă persoană juridică.”, conform Complexului Energetic Oltenia. Contractul va încheiat pentru 3 luni

CEO închiriază vehicule cu șofer pentru trei subunități miniere

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de vehicule cu șofer pentru trei subunități miniere. Un prim lot vizează închirierea de autovehicule de transport industrial cu șofer. Contractul este împărțit în două loturi. Bugetul este de aproape un million de lei. Licitația este programată pe 18 martie. Conform Complexului Energetic Oltenia, tehnologia de lucru în flux continuu în cadrul exploatărilor la zi presupune efectuarea de reparații, revizii și intervenţii la mecanismele de ridicare coborâre a utilajelor de mare capacitate din carierele de lignit. Toate aceste lucrări sunt realizate prin servicii cu autovehicule închiriate de la terțe firme prestatoare. Contractele sunt pentru UMC Rovinari, Sector Tismana, respectiv UMC Motru, Sector Lupoaia.

Contract și pentru Cariera Roșiuța

Al doilea contract presupune închirierea de autovehicule de transport marfă cu șofer pentru Unitatea Minieră de Cariere Motru, Sectorul Roșiuța. Bugetul este de 200.000 de lei. Prin contractarea acestor tipuri de servicii ce privesc:

  • închirierea de vehicule de transport marfă cu şofer se va asigura aprovizionare continuă cu diferite piese de schimb şi materiale,
  • transportul pentru reparaţii a pieselor agabaritice si a diferitelor subansamble,
  • evacuarea de materiale din cariere,
  • mentenanta din cariere,
  • continuarea functionarii corespunzatoare a activitatii miniere de productie.

Transportul bazei materiale, la punctele de lucru în cadrul programului de lucru zilnic desfăşurat în 1 schimb/zi, 5 zile/săptămână. Contractul se va derula pentru 14 luni, de la finalul lunii viitoare. Complexul Energetic Oltenia alocă periodic fonduri pentru închirierea de autovehicule de transport cu șofer. Motivul este că în urmă cu peste 2 decenii s-a decis externalizarea acestor tipuri de servicii de transport. An de an este însă nevoie de închirierea de mașini cu deservent. Nu tot timpul mașinile corespund cu prevederile din caietele de sarcini.

Citeşte şi: Crește numărul gorjenilor care suferă accident vascular cerebral: cel mai tânăr pacient are numai 18 ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS