12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 56 de milioane de lei pentru reabilitarea celor 4 surse de apă ale orașului Târgu Jiu

Peste 56 de milioane de lei pentru reabilitarea celor 4 surse de apă ale orașului Târgu Jiu

Sursele de apă ale orașului Târgu Jiu vor intra anul acesta într-un proces de reabilitare. Se are în vedere de către Aparegio Gorj implementarea unui program de modernizare a surselor e apă și a aducțiunilor pentru municipiul Târgu Jiu. Acestea sunt sursele de la Runcu, Vâja-Clocotiş, Sohodol și Șușița.

Lucrările de modernizare vor fi demarate în cea de-a doua parte a acestui an, după finalizarea proiectelor tehnice și obținerea avizelor necesare de la autoritățile locale și de mediu. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a celor patru surse de apă ale municipiului Târgu Jiu este de peste 56,8 milioane de lei. Vor fi executate lucrări generale de construcţii de conducte, lucrări de construcţii de conducte de apă şi de canalizare a apelor reziduale la mare distanţă și servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice.

Nu mai dispune de toate sursele de apă

Municipiul Târgu Jiu nu mai dispune de toate sursele de apă. Din cauza avarierii conductelor de transport, la unele surse s-a renunțat de ani de zile. Aportul de apă în rețea era redus. Reabilitarea surselor și a aducțiunilor va aduce un plus de apă pentru Târgu Jiu. „Lucrări de construcție pentru: Sector 1: Sistem de alimentare cu apă Târgu Jiu, pentru care s-au propus următoarele lucrări:

  • Reabilitare sursa Șușița Verde
  • Reabilitare sursa Runcu.
  • Aducțiuni/conducte de transport.
  • Reabilitare aducțiune sursa Șușița Verde-GA Dealul Târgului.

Conducta de aducțiune va fi în lungime totală de 5.985 m, inclusiv subtraversări. Reabilitare aducțiune sursa Vâja Clocotiș-camera încărcare Runcu. Conducta de aducțiune nouă va avea următoarea configurație:

  • Aducțiune în lungime totală 3.219 m, inclusiv subtraversări;
  • Reabilitare aducțiune sursa Sohodol-camera încărcare Runcu.
  • Conducta de aducțiune nouă va fi în lungime totală de 2.504 m și va fi pozată aerian.

Perioada de Garanție de 36 luni. – Instruirea personalului Beneficiarului și/sau Operatorului”, conform Aparegio Gorj, beneficiarul lucrărilor din fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS