15.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă trei primării din Gorj cer consultanță pentru parcuri industriale

Încă trei primării din Gorj cer consultanță pentru parcuri industriale

Încă trei primării din județul Gorj au solicitat sprijin pentru înființarea de parcuri industriale. Demersurile și solicitarea de asistență de specialitate au fost făcute pe lângă conducerea Parcului Industrial Gorj SA, din cadrul Consiliului Județean. Este vorba de trei primării din mediul rural.

Pentru a putea deschide un parc industrial este nevoie de îndeplinirea câtorva condiții de bază: o suprafață de minim 5 hectare de teren compact, utilități în apropierea terenului, accesul asigurat la un drum național sau județean. Problema este că durează procedurile pentru înființarea parcului industrial. Este mult mai simplă deschiderea unei filiale a Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu care aparține Consiliului Județean Gorj. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, a declarat că va oferi consultanța necesară celor trei primării.

Parc pe 18 hectare

În momentul de față, Parcul Industrial Gorj, singurul din județ, se întinde pe numai 18 hectare. Toate halele de aici sunt ocupate.

„Parcul are 18 hectare din 49 câte sunt în total în zona Sadu II. Dacă ne-am extinde până la 49 de hectare pentru că teren este la SADU 2, perspectivele ar fi altele. Este aproape gata și Parcul de la Bălești de 10 hectare. În direcția aceasta ar trebui acționat, având în vedere și facilitățile de care beneficiază investorii care își desfășoară activitatea în parcuri industriale. Avem contacte cu alte trei primării pentru deschiderea de parcuri industriale. Este mult mai ușor să le deschidă în colaborare cu noi. Interesul este nu să încaseze chirii, ci să încaseze acele impozite pe venit. Dacă vor să le facă ei, va fi de durată. Ca filiale ale Parcului Industrial Gorj va fi mai ușor. Le vor acorda tot sprijinul. La fel am procedat cu Primăria Bălești”, a declarat Eftemie Popescu, directorul general al Parcului Industrial Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj. În actualul Parc Industrial își desfășoară activitatea 17 agenți economici cu până în 600 de angajați.

Citește și: Elevii din Roșia de Amaradia mănâncă mai bine la școală decât acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS