13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDSP a suspendat activitatea a 4 chioșcuri din incinta unor școli din Târgu Jiu

DSP a suspendat activitatea a 4 chioșcuri din incinta unor școli din Târgu Jiu

Direcția de Sănătate Publică Gorj a suspendat activitatea a 4 chioșcuri din incinta unor unități de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Măsura a fost luată pentru comercializarea alimentelor nerecomandate elevilor, conform Ord. M.S. 1563 /2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi (Anexa nr. 1- unde sunt menționate alimentele nerecomandate preșcolarilor și școlarilor) și Legea nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei. În cadrul aceleași acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională unui cabinet medical școlar în valoare de 6.000 de lei pentru că personalul medical nu purta echipamentul de protecție corespunzător.

Totodată, alte 2 unități de învățământ au fost sancționate contravențional cu o amendă de câte 1600 de lei/unitate pentru păstrarea necorespunzătoare a substanțelor dezinfectante.
Acțiunile continuuă, fiind vizate toate unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj.

Citeşte şi: Băiat de 16 ani, lovit de o mașină la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS