17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn medic judecat pentru luare de mită a revenit la Spitalul Județean Târgu Jiu

Un medic judecat pentru luare de mită a revenit la Spitalul Județean Târgu Jiu

Medicul chirurg gorjean Gheorghe Neață, trimis în judecată pentru luare de mită de la pacienți, a revenit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Curtea de Apel Craiova a admis contestația medicului privind anularea interdicției de a-și exercita profesia. Medicul își reia astfel activitatea în cadrul spitalului din Târgu Jiu.
„Admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Neață Gheorghe împotriva încheierii penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţate de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5. Desfiinţează, în parte, încheierea penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţată de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5 şi pe fond rejudecând: Înlătura obligaţia prev. de art. 215 alin. 2 pct. 3 Cod procedură penală impusă contestatorului inculpat Neaţă Gheorghe prin încheierea nr.50 din data de 16.06.2022 pronunţată în dosarul nr. 5225/95/2021/a1.10 al Tribunalului Gorj, de a nu exercita profesia de medic. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, care nu contravin prezentei decizii. În temeiul art.275 alin.3 C.p.p. cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 276 alin,. 6 C.p.p. cheltuielile judiciare reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată pe portalul Curții de Apel Craiova.

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă a fost trimis în judecată la finalul anului 2021

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost trimis, la finalul anului 2021, în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită.
Acesta este acuzat de comiterea a 22 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată. Mita a constatat atât în bani, cât şi în produse: cafea, băuturi alcoolice, țigări, parfumuri şi altele. 

Gheorghe Neaţă s-a aflat o perioadă în arest la domiciliu

Gheorghe Neaţă a fost reținut pe 8 iulie 2021 și s-a aflat o perioadă în arest la domiciliu. Şpaga primită de medic ar fi fost, conform procurorilor, de peste 17.000 de lei, 100 de euro și mai multe bunuri.
Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 de lei.
În acest caz au fost realizate şi înregistrări, care au surprins cum medicul se ruga zilnic la Dumnezeu să-i dea mulţi bani şi să nu fie prins de procurori. 
„Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi, cu voce tare, în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A … fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea despre mita oferită de pacienţi, care aveau ca temă banii primiţi  „Subţire de tot. 4, 5,6… Aaa… Bun, mă! Buuun. Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS