22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 3 morți și 8 răniți, primul bilanț al accidentului grav de la Jilț Sud

(VIDEO) 3 morți și 8 răniți, primul bilanț al accidentului grav de la Jilț Sud

-

UPDATE 16.20: La Spitalul Județean de Urgență din Craiova a ajuns și cel de-al doilea rănit. Din primele informații transmise de medici, acesta prezintă dureri toracice și de coapsă dreaptă.

UPDATE 15:50: Una dintre persoanele rănite a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. „Pacientul a noi este conștient, stabil respirator si hemodinamic, cu politraumatism”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Cristiana Geormăneanu. La spitalul craiovean urmează să fie adus încă un rănit, cu un elicopter de la Caransebeș.

Trei persoane decedate și alte opt sunt rănite, dintre care trei grav, în urma accidentului de la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. În zonă se află mai multe echipe de intervenție.

Conform ISU Gorj, la locul accidentului colectiv de muncă a fost amenajat un punct medical avansat unde persoanele implicate sunt evaluate. La fața locului au fost chemate și două elicoptere ale SMURD, trei autospeciale ale SMURD, 2 echipaje de descarcerare, o autospecială transport victime multiple și 8 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Între cei decedați se află șeful echipelor de la Atelierul mecanic. Potrivit primelor informații, o casetă a podului peste care trecea tancheta cu muncitori s-ar fi rupt, iar vehiculul s-a răsurnat. În tanchetă se aflau și multe echipamente care au căzut peste angajați.
Dintre răniți, unul a fost transportat la Spitalul Motru, doi la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și unul a fost preluat de un elicopter al SMURD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ucis de lumânarea luată la Înviere, chiar în noaptea...

Ucis de lumânarea luată la Înviere. Un om a...

ȘTIRI GdS