9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFocuri de artificii pe pârtie pentru turiștii care vor petrece Anul Nou la Rânca

Focuri de artificii pe pârtie pentru turiștii care vor petrece Anul Nou la Rânca

Turiștii care își vor petrece sărbătorile la Rânca vor avea parte de focuri de artificii pe pârtia principală de schi. Aceasta este în funcțiune grație tunurilor de zăpadă, având în vedere că în ultimele săptămâni nu a mai nins consistent și nu a avut ce să se depună pe pârtii. Singura pe care se va putea schia este cea din centrul stațiunii turistice, acolo unde sunt disponibile echipamentele pentru producerea de zăpadă artificială.

Locurile de cazare din Rânca sunt ocupate în procent de 50%. Cabanierii și proprietarii de pensiuni s-au axat pe meniul tradițional pentru masa de Revelion, dar și pe preparate la solicitarea clienților, în funcție de buzunarul fiecăruia. Cert este că la Rânca sunt așteptați turiști și pe 1 și 2 decembrie, când sunt zile libere și când unitățile de alimentație publică vor fi deschise.

10 salvamontiști de serviciu în fiecare zi

Siguranța turiștilor care se vor afla la Rânca la final de an va fi asigurată de echipele Salvamont Gorj. În fiecare tură vor fi 10 salvatori care vor interveni atât pe pârtia de schi, cât și în afara acesteia sau la cabane. Salvamontiștii au lasat un apel către turitșii care folosesc ATV-uri, să circule cu atenție pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere. De Crăciun, la Rânca au fost două accidente rutiere în care au fost implicate ATV-uri și care s-au soldat cu persoane rănite.

„Vom avea 10 salvamontiști de serviciu, două ambulanțe Salvamont, cabinetul medical în baza centrală Salvamont deschis 24 de ore din 24 și un cabinet medical la pârtia M1, deschis pe timpul funcționarii pârtiei. Se schiază doar pe pârtia M1 care are zăpadă artificială. Vor fi câteva mii de turiști în stațiune și de vineri vor fi mai mulți pentru că începe pachetul turistic de Anul Nou. Întrucât nu e zăpadă, nu vor mai fi probleme cu parcările pentru mașini și nici blocaje majore ale șoselei”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public al Salvamont Gorj și președinte al Salvamont România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS