20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu început vaccinările anti-COVID la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Au început vaccinările anti-COVID la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

12 persoane s-au vaccinat astăzi la Centrul de vaccinare anti-COVID al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu (din strada Progresului, nr. 18).

Vârsta acestora este cuprinsă între 35 și 65 de ani, printre cei care s-au vaccinat vineri numărându-se și un asistent medical din municipiul Craiova.
Centrul de vaccinare are un program cuprins în intervalul orar 8:00 – 14:00, de luni până vineri. La Centrul de vaccinare anti-COVID din cadrul SJU Târgu-Jiu este administrat noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte.

Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii.
„Din dintr-un flacon se pot administra 6 doze de vaccin, iar pentru a evita pierderile, vă rugăm să vă programați la numărul de telefon 0253.243.315 – interior 496. Centrul de vaccinare al SJU este destinat atât populației, cât și personalului unității sanitare”, conform Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS