25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAviz de mediu pentru închidere depozitului de zgură și cenușă de la Ișalnița

Aviz de mediu pentru închidere depozitului de zgură și cenușă de la Ișalnița


Depozitul de zgură și cenușă al Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița va fi închis în perioada imediat următoare.

Complexul Energetic Oltenia a început demersuri pe lângă Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, în vederea realizării procedurii de evaluare asupra mediului a proiectului de închidere a depozitului amintit. Acesta este amplasat atât pe malul stâng al râului Jiu, cât și drept al râului Jiu.

Depozitul a fost folosit ani la rând pentru depozitarea zgurii și a cenușii rezultate în urma procesului de ardere a cărbunelui în cazanele folosite pentru producerea energiei electrice. Cantitățile de cenușă depuse în depozitul de la Ișalnița sunt uriașe. Având în vedere tipul de material care a ajuns în depozit este nevoie să existe o monitorizare a zonelor respective, pentru a nu se produce poluări.

Lucrări pentru punerea în siguranță

Pentru ca după închidere să nu existe probleme de mediu este nevoie să fie executate lucrările obligatorii pentru punerea în siguranță.

Este obligatoriu și studiul de impact asupra mediului. „Închiderea și monitorizarea post-închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu, la cotele actuale, aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale Ișalnița, titular al proiectului „Închiderea și monitorizarea post-închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu, la cotele actuale, aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Închiderea și monitorizarea post-închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu, la cotele actuale, aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița”, propus a fi amplasat în Comuna Almăj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, din Craiova, str. Petru Rareș nr.1, jud. Dolj, în zilele de luni – joi, între orele 8,00 – 16,30 și vineri între orele 08,00– 14,00, precum și la următoarea adresă de internet http://apmdj.anpm.ro. Publicul interesat poate înainta comentarii//observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a Agenției pentru Protecția Mediului Dolj.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS