11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStațiunea Rânca, împodobită festiv de cabanieri

Stațiunea Rânca, împodobită festiv de cabanieri

Stațiunea Rânca este împodobită festiv de către cabanieri și proprietarii de pensiuni și alte unități de cazare.

Va fi pentru prima dată în acest an când zona turistică va îmbrăca haine de sărbătoare cu ajutorul podoabelor confecționate din lemn de brad și pictate de Tina Ignat, specialistă în arte plastice.

Mai multe familii care dețin pensiuni la Rânca au contribuit la achiziția materialelor necesare și au decis să vină cu ceva în plus de sărbători pentru a-i atrage pe turiști. Podoabele pictate pe bucăți din lemn de brad vor schimba în bine înfățișarea stațiunii montane din nordul județului Gorj.

„Este o inițiativă a unei părți a cabanierilor din Rânca, mulți membri ai Asociației. Vrem să contribuim și noi la înfrumusețarea stațiunii și turiștii să se simtă bine. Sunt bucăți din lemn de brad care sunt pictate cu pricepere de doamna Tina Ignat. Participă și copii. Va fi frumos ca turiștii să plece la plimbare prin Rânca și să se bucure de peisaj și de aceste podoabe”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Se schiază pe o pârtie

Rânca atrage deja sute de turiști săptămână de săptămână. Cei mai mulți urcă la Rânca la final de săptămână. Turiștii au primit un impuls prin deschiderea de Ziua Națională a pârtiei principale din centrul stațiunii. Aceasta a fost ajutată cu tunurile de zăpadă și s-a putut schia în condiții bune. Practicarea săniușului se poate face în condiții și mai bune.

La Rânca se vor putea practica sporturi de iarnă și în acest week-end. Câteva mii de persoane sunt așteptate vineri, sâmbătă și duminică în stațiunea montană, să se bucure de iarnă și de schi. A nins în ultimele zile, iar stratul de zăpadă în decor se apropie de 20 de centimetri. În zona de creastă este și mai multă zăpadă.

Drumarii sunt pregătiți să intervină cu utilaje de deszăpezire în orice moment. Sunt disponibile în baza din Rânca și cea de la Novaci cantitățile necesare de material antiderapant. La siguranța turiștilor pe pârtie vor veghea specialiștii din cadrul Salvamont Gorj. Aici este disponibil și un cabinet medical, unde este asigurată permanența.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS