20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJucătorii de la Pandurii Lignitul, liberi să plece de la echipă

Jucătorii de la Pandurii Lignitul, liberi să plece de la echipă

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu este deja istorie. Camilian Floroiu, președintele Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a declarat că s-a renunțat la contestarea deciziei Tribunalului Gorj de intrare în faliment.

Decizia a fost luată în urma consultării unei case de avocatură. Motivul este legat de faptul că Planul de insolvență, care viza rambursarea datoriilor, este expirat din luna martie a anului 2022. În plus, administratorul judiciar a comunicat oficial Clubului că nu mai pot fi derulate niciun fel de activități o dată cu intrarea în faliment. Au fost șase cereri de intrare în faliment a Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru datorii totale de 2,3 milioane de euro.

Inițial, Clubul s-a aflat în insolvență, însă unii creditori au cerut falimentul pentru recuperarea debitelor. Între cei care au cerut falimentul se află și Edi Iordănescu, fostul antrenor al echipei și actualul selecționer al echipei naționale de fotbal. Pe lista celor care au depus cereri de faliment mai este și fostul președinte Narcis Răducan.

Jucătorii, liberi să plece

Camilian Floroiu a mai declarat că a stat de vorbă cu jucătorii, după ce echipa a fost retrasă din Liga a patra. Jucătorii vor deveni liberi de contract și vor putea să plece la alte cluburi.

„Săptămâna acesta se împlinesc 7 zile de la intrarea în faliment prin decizia Tribunalului Gorj. Cele 7 zile în care se putea face apel. Nu se mai face pentru că este un demers inutil. Se va trece la concedierea angajaților prin trimiterea preavizelor. Jucătorii vor deveni liberi de contract și vor pleca. Tot patrimoniul va fi sigilat și va fi valorificat pentru a achita creditorii. Este ceva ireal. Clubul acesta nu va mai exista. În fiecare zi mă trezesc și nu îmi vine să cred ce se întâmplă. Patru ani am făcut eforturi să reușim să ieșim din insolvență și mai speram că scăpăm de faliment, dar acum este finalul”, a declarat Camilian Floroiu. Patrimoniul Clubului este estimat la 11 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS