14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjToate locurile de joacă din Târgu Jiu, monitorizate video

Toate locurile de joacă din Târgu Jiu, monitorizate video

Toate locurile de joacă de la nivelul municipiului Târgu Jiu vor fi monitorizate video. Autoritățile locale au decis să aloce fondurile necesare pentru ca toate cele 92 de locuri de joacă să beneficieze de monitorizare video.

Măsura a fost luată după ce în ultimii ani în foarte multe zone echipamentele au fost vandalizate și chiar distruse. Aici se strâng pe timp de noapte diferite persoane care consumă semințe și alcool și chiar folosesc toboganele sau leagănele. Nu sunt proiectate să suporte o greutate prea mare și sunt deteriorate. Ionuț Jilăveanu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că cu ajutorul sistemelor de monitorizare vor putea fi identificate persoanele care provoacă distriugeri.

„Au fost alocate fondurile necesare pentru cumpărarea din bugetul local a camerelor video. Este o măsură pe care o așteptam și aceste sisteme de monitorizare vor avea rolul să reducă pagubele. Probabil că se vor speria că vor putea să fie identificați mai ușor”, a declarat Ionuț Jilăveanu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

19 locuri de joacă, modernizate în Târgu Jiu

Totodată, un total de 19 locuri de joacă din municipiul Târgu Jiu vor fi modernizate. Sunt locuri de joacă pentru care a fost achiziționat mobilier și echipamente noi. Potrivit lui Ionuț Jilăveanu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, pentru cele 19 locuri de joacă nu vor mai fi utilizate pavele din cauciuc.

Va fi implementată soluția cauciucului turnat. Astfel s-a procedat la locul de joacă din Parcul Central. Pavelele din cauciuc asigură protecție copiilor, însă în timp se desprind ușor și sunt mai greu de întreținut și reabilitat. Prin urmare, s-a decis ca de acum înainte să fie folosită suprafața de cauciuc turnat în toate locurile de joacă de pe raza municipiului. Ionuț Jilăveanu a mai spus că unul dintre locurile de joacă din zona centrală a orașului va fi relocat în altă zonă. Este vorba de locul de joacă din Parcul „Tudor Vladimirescu.”. Acesta este supus unor lucrări de modernizare, iar proiectul nu mai prevede existența unul loc de joacă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS