12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrum județean, plin de gropi

Drum județean, plin de gropi

Un drum județean situat foarte aproape de municipiul Târgu Jiu este grav afectat după perioada sezonului rece. Cu toate că la un moment dat s-a încercat o plombare a gropilor, acest lucru pare să nu fi avut efect.

Este vorba de Drumul Județean 664 A care face legătura între comuna Turcinești și satul Rugi. Pe întreg traseul de la intrare și până la ieșirea din localitatea Rugi sunt gropi în carosabil. Asfaltul de la plombare a rezistat o perioadă scurtă de timp, fiind luat practic pe roți de către mașinile care trec prin zonă. Sunt câteva porțiuni unde conducătorii auto trebuie să facă slalom printre gropi, pentru a nu le fi afectate autoturismele. Din păcate, nu sunt șanse prea mari să se treacă rapid măcar la lucrări de reparații, dacă nu la o reabilitare amplă a DJ 664 A. Acest lucru este necesar, având în vedere că traseul respectiv este folosit de către cicliști și chiar de către turiștii care sunt atrași de zona submontană a județului Gorj.

Reabilitat în 2013

O parte a Drumului Județean 664 A traversează un deal înainte să înceapă satul Rugi. Astfel, șoseaua este supusă alunecărilor de teren sau tasărilor. Prin urmare, calitatea șoselei lasă de dorit. O porțiune de aproximativ 2 kilometri din drum a fost reabilitată înainte de intrarea în pandemia de coronavirus. Restul însă se prezintă în condiții deplorabile. În 2013 s-a circulat pe un singur sens pe un tronson de 400 de metri. S-a intervenit în 2014 cu lucrări de consilidare și coloane de beton, în zona alunecării de teren care a afectat șoseaua.

Alunecarea de teren s-a produs între kilometri 1+900 2+300. Investiția de la vremea respectivă a fost de 400.000 de lei. Administratorul DJ 554A încearcă acum să obțină o finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru modernizare. Există depusă o cerere de finanțare și un deviz general estimativ pentru obținerea finanțării obiectivului de investiții „Reabilitare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ664A cu originea în DJ664, ce traversează localitățile Turcineşti – Rugi – Curpen – Stăneşti – Ursaţi, până în DJ672B. Deocamdată, nu se aude nimic de finanțarea proiectului respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS