19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentrala Ișalnița vrea autorizație de mediu pentru grupul pe gaze naturale

Termocentrala Ișalnița vrea autorizație de mediu pentru grupul pe gaze naturale

Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, are nevoie de o nouă autorizație integrată de mediu.

Aici va fi construit un nou bloc pe gaze naturale de 850 de MW, în valoare de peste 500 de milioane de euro. Complexul Energetic Oltenia face acum demersuri pentru a revizui autorizația integrată de mediu pentru Termocentrala de la Ișalnița.

Având în vedere că va fi construit un grup pe gaze naturale nu va mai fi nevoie de depozitul de zgură și cenușă. Acesta urmează să fie închis. În acest sens au fost demarate procedurile prevăzute de legislația de mediu.

În urma arderii cărbunelui în cazane au rezultat cantități mari de zgură și cenușă. Acestea au fost depozitate în zona râului Jiu. Acum este necesar Acordul de Mediu pentru ca depozitul să fie închis și monitorizat post închidere. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. – Sucursala Electrocentrale Işalniţa a anunţat că depus solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de zgură și cenușă mal stâng Jiu la cotele actuale aferent Sucursalei Electrocentrale Ișalnița“, propus a fi amplasat în comuna Almăj, județul Dolj. Grupul pe gaze naturale de la Ișalnița ar trebuie să fie construit până în 2027.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS