5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEducatie13 școli vor avea în continuare directori cu delegare

13 școli vor avea în continuare directori cu delegare

13 unități de învățământ din județul Gorj vor avea în continuare directori sau directori adjuncți cu delegare.

Posturile au rămas vacante în urma concursului pentru recrutarea de manageri de școli. Potrivit inspectorului școlar general din județul Gorj, Dana Constantinescu, pentru posturile respective fie nu au existat candidați, fie nu a fost promovat concursul organizat recent de către instituție.

A fost luată decizia de a numi intermari pentru posturile respective de director sau de adjunct până la finalul anului școlar sau până la organizarea unui nou concurs. Deocamdată, cei 39 de directori și directori adjuncți care au promovat concursul vor semna contractele de mandat. Acestea vor intra în vigoare din 18 aprilie. „Unde sunt în continuare posturi vacante, directorii vor ocupa posturile prin delegare în interesul învățământului cu numire până la 31 august sau până la organizarea unui nou concurs.

Avem, de exemplu, două posturi de director adjunct la Liceul Turceni, unde nu a promovat nimeni concursul. Am avut și doi candidați care au promovat proba scrisă, dar care nu s-au putut înscrie în sistem pentru interviu. Deci au picat concursul. Nu am putut face nimic pentru aceștia”, a declarat Dana Constantinescu, șefia ISJ Gorj.

Fără concurs pentru inspectorii școlari

Dana Constantinescu a declarat că inspectorii școlari rămân în continuare numiți fără concurs. Aceeași situație se regăsește la nivel național. La nivel local există însă o nemulțimire că PSD și PNL nu colaborează la nivelul ISJ și sunt păstrați în funcții inspectorii școlari ai USR.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, a mai declarat public faptul că nu există decât trei inspectori școlari care au adeziune la USR. Reprezentanții PSD Gorj au anunțat de mai multe ori în ultimul an că își doresc șefia ISJ Gorj și că sunt nemulțumiți de faptul că 9 inspectori școlari susținuți de USR nu au fost înlocuiți din funcție. Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că sunt doar 3 inspectori școlari de la USR și nu sunt motive ca aceștia să fie înlocuiți pentru că sunt respectați, își fac treaba bine, iar, profesional, sunt la standarde înalte, conform șefei ISJ Gorj. Prin urmare, vor rămâne în continuare la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS