14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Un parlamentar a participat la stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Borăscu

Gorj: Un parlamentar a participat la stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Borăscu

Un parlamentar de Gorj a participat aseară la stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Borăscu. Senatorul Ion Iordache este din Turceni și pe pagina sa de socializare a postat că a mers să ajute la stingerea incendiului cu un grup de prieteni.

Parlamentarul a pus un prieten să îl fotografieze în timp ce intervenea cu o unealtă, să stingă flăcările.
„În fiecare primăvară oamenii incendiază terenurile agricole ca să scape de vegetația nedorită și, foarte des, focul scapă de sub control.
Azi-noapte, împreună cu un grup de prieteni din Turceni, am intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație, extins pe aproximativ o sută de hectare, în satul Calapăru din comuna Borăscu.

Din păcate, cei care trebuia să-și facă datoria și Comitetul pentru Situații de Urgență din comună, condus de primar, nu au intervenit deloc!

Din cauza asta, până la sosirea noastră de la Turceni și a pompierilor au ars vii și livezi, iar animalele sălbatice din zonă au fugit sau au căzut victime flăcărilor. Fac un apel la oameni să nu mai lase focul nesupravegheat pentru că pagubele sunt imense!
Înțeleg că agricultura din Gorj se face greu și că statul nu-i ajută deloc pe oameni, dar nu putem risca să dăm foc la propriile culturi!”, conform postării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS