11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Lucrările la varianta ocolitoare au trecut de 60%

Târgu Jiu: Lucrările la varianta ocolitoare au trecut de 60%

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu au trecut de 60%. Este vorba de procentele cumulate ale lucrărilor executate în prima etapă și în etapa a doua.

În primul contract au fost executate 40% dintre lucrări, iar în prezent s-a executat peste 20% din total. Astfel, a fost depășit procentul de 60%. Se insistă pe lucrările de artă, poduri, traversări, consolidări pe mai multe zone. Sunt și tronsoane cu asfalt. S-a reușit un progres al lucrărilor pentru că iarna nu a fost una bogată în precipitații și s-a putut reveni pe șantier imediat după sărbători.

O problemă majoră este în continuare reprezentată de lipsa forței de muncă. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că s-a apelat de către constructor și la loturi de muncitori din zona Asiei. În momentul de față este așteptat un lot de câteva zeci de lucrători din India. Lipsesc în principal deservenții de utilaje, dar și muncitorii necalificați.

Se lucrează în toate zonele

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei. „C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. „Nu se vor termina anul acesta lucrările, dar și-au propus să se poată circula pe șosea din 2022, adică să fie asfalt peste tot. Vor rămâne celelalte tipuri de lucrări în afara carosabilului. S-a lucrat încă din ianuarie pentru că vremea a permis. Când a plouat au fost executate alte categorii de lucrări sau s-a făcut pauză”, a mai spus Cristi Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS