6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn milion de euro pentru modernizarea transportului public la Novaci și Rânca

Un milion de euro pentru modernizarea transportului public la Novaci și Rânca

Un milion de euro va costa realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, respectiv execuția de lucrări construcții clădiri și utilități. Este vorba de un proiect în valoare de 5,2 milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Dacă nu vor fi probleme cu licitația, lucrările vor fi demarate din această primăvară.

Este vizat inclusiv transportul public de călători în stațiunea turistică montană Rânca. „Obiectivul principal al contractului este execuția lucrărilor construcții clădiri și utilități aferente în cadrul proiectului „Realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, județul Gorj”, cu respectarea legislației în vigoare şi a regulamentelor comunitare.

Proiectul propune:

  • Amenajarea terenului;
  • Amenajare pentru protecția mediului;
  • Cheltuieli cu asigurarea utilităților clădirilor
  • Execuție lucrări construire terminal Novaci, terminal Rânca și autobaza (construcții și instalații);
  • Utilaje și echipamente cu montaj;
  • Organizare de șantier.

Finanțarea obiectivului de investiții se face prin Programul Operational Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, conform documentației de licitație.

Autobuze și stații electrice de un milion de euro și la Bumbești-Jiu

Un alt oraș din județul Gorj va beneficia de modernizarea sistemului de transport public. Primăria din Bumbești-Jiu a realizat un proiect pe fonduri europene pentru transport exclusiv electric în localitate. Este în derulare achiziția de autobuze electrice echipate cu un sistem complet de e-ticketing, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă. Autobuzele electrice vor deservi și satele componete din orașul Bumbești-Jiu.

Contractul are o valoare de peste 6 milioane de lei, iar ofertele pot fi depuse până pe 4 aprilie, la sediul primăriei. Se mai are în vedere și reabilitarea străzii Bumbești și a străzii Gheorghe Tătărescu pentru îmbunătățirea mobilității urbane în orașul Bumbești-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS