10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransportul public va fi parțial gratuit în Târgu Jiu

Transportul public va fi parțial gratuit în Târgu Jiu

Elevii, studenții, precum și pensionarii cu pensia de până în 2.500 de lei vor circula gratuit cu transportul public din Târgu Jiu.

În acest sens se lucrează la un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru introducerea de gratuitate la transportul elevilor studenților și pensionarilor din Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că noile facilități se vor aplica de la 1 aprilie sau de la 1 mai. Sunt vizați elevii și studenții din Târgu Jiu care nu vor mai achita bilet. De asemenea, se are în vedere creșterea plafonului pentru care pensionarii beneficiază de transport gratuit la Târgu Jiu. Marcel Romanescu a spus că în momentul de față gratuitatea se aplică pensionarilor cu pensii de până în 1.200 de lei. Se dorește ca plafonul să crească la 2.500 de lei. În același timp s-a propus creșterea tarifului pentru un bilet de la 2 lei la 3 lei. Prețul unui bilet pe mijloacele de transport în comun ale Transloc este nemodificat de mulți ani.

Încep și lucrările de modernizare

Decizia de a acorda și gratuități unor categorii de beneficiari are legătură cu faptul că s-a propus creșterea prețului pentru un bilet. Acest lucru nu a fost văzut cu ochi buni de către populație. Astfel, compania Transloc a propus și acordarea de gratuități, fără ca acest lucru să atârne greu în bugetul de venituri și cheltuieli al transportatorului. La Târgu Jiu au fost aduse încă de anul trecut 13 troleibuze noi, iar anul acesta vor mai ajunge încă 11. Până la finalul anului 2023 Transloc va dispune de 35 de troleibuze noi. Anul acesta va fi demarat și procesul de modernizare a instalațiilor folosite de troleibuze, precum și extinderea rețelei de transport pe fir. În același timp a fost alocată suma de 400.000 de lei pentru cumpărarea de autobuze second-hand pentru perioada în care rețeaua de troleibuz va intra în modernizare, respectiv până la finalul anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS