17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Polițiștii au găsit o cârciumă plină de consumatori după ora 22.00

Gorj: Polițiștii au găsit o cârciumă plină de consumatori după ora 22.00

Polițiștii din Rovinari au acționat recent în comuna Bâlteni, în vederea verificării modului de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2.

Au fost constatate nereguli și aplicate sancțiuni în valoare totală de 10.000 de lei. În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că un operator economic, ce desfășoară activități de consum și comercializare de băuturi alcoolice și nealcoolice, precum și activități de jocuri de noroc și pariuri, cu punctul de lucru în comuna Bâlteni, desfășura activități specifice obiectului de activitate, după ora 22.00, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, în interiorul unității comerciale au identificat 15 persoane, iar 10 dintre acestea nu au putut prezenta dovada că se încadrează în una dintre categoriile: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS Cov-2, fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Acțiunile de acest gen vor continua, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind unul dintre obiectivele pentru această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS