9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAviz pentru heliportul de la Târgu Jiu de la Autoritatea Aeronautică Română

Aviz pentru heliportul de la Târgu Jiu de la Autoritatea Aeronautică Română

Heliportul de la Târgu Jiu va putea fi disponibil și pe timp de noapte, din acestă vară. Este afirmația medicului Bogdan Niculescu, ales județean pe lista PSD Gorj și șef al Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Conform medicului Bogdan Niculescu, lucrările de amenajare a balizajului au fost întârziate de obținerea avizelor obligatorii de la Autoritatea Aeronautică Română. Este nevoie de autorizație de la forul respectiv pentru ca elicopterele să poată să utilizeze heliportul și pe timp de noapte. După completarea dosarului cu avizele obligatorii, se va trece la instalarea echipamentelor care vor asigura balizajul. Va fi nevoie și de realizarea unei împrejmuiri, în așa fel încât delimitarea zonei heliportului să fie foarte clară și să nu fie afectată de alte actvități care ar putea fi programate pe insulița de pe râul Jiu, din Târgu Jiu. În opinia mediculu Bogdan Niculescu, heliportul va fi funcțional și pe timp de noapte, începând cu luna iunie a acestui an.

Heliportul nu va mai putea fi blocat de festivaluri

Înaintea pandemiei de coronavirus, heliportul era ocupat de câteva ori pe an de tarabe și corturi sau scene. Pe insuliță erau organizate zilele municipului, precum și alte festivaluri și manifestări cu public. De ani de zile, autoritățile județene și locale tot încearcă să realizeze investițiile necesare pentru ca heliportul să fie folosit și pe timp de noapte. Pe insuliță mai este și o investiție privată care a încurcat, cel puțin când a venit vorba să fie delimitat un perimetru în jurul heliportului.

„Lucrurile sunt certe în momentul de față, având în vedere că a fost emis acel aviz mult așteptat. Este un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română. Acum este finalizată partea legată de documentații și se va putea trece la execuția lucrărilor de balizare și montare a echipamentelor. Va fi important ca heliportul să fie disponibil și pe timp de noapte. Se va putea interveni mai repede și vor fi salvate vieți, putând să vină un elicopter al SMURD și pe timp de noapte la Târgu Jiu”, a declarat Bogdan Niculescu, medic și consilier județean în județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS