17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO pregătește externalizarea unor active

CEO pregătește externalizarea unor active

Complexul Energetic Oltenia (CEO) achiziționează servicii de cadastru pentru a pune la punct bunurile imobile pe care intenționează să le externalizeze.

Sunt necesare servicii cadastrale și de întocmire a documentațiilor tehnice de cadastru și carte funciară pentru înscrierea unui imobil de locuințe de la Turceni. Este un bloc de 60 de garsoniere. Clădirea ar putea fi compartimentată, în așa fel încât unitățile locative să poată fi scoase la vânzare mai ușor. Complexul Energetic Oltenia mai are în administrare o serie de obiective care nu au legătură directă cu activitatea de producere a energiei electrice pe bază de cărbune. Sunt drumuri, biserici, cimitire, vetre de sat și alte bunuri imobile. Pentru toate sunt achitate impozite. Cu toate acestea, nu aduc vreun beneficiu direct Complexului Energetic Oltenia, în afara faptului că unele sunt folosite drept garanții bancare la creditele accesate de-a lungul timpului de către Complexul Energetic Oltenia.

Deține câteva hoteluri

Compania mai deține hoteluri, terenuri întinse în zona termocentralelor și altele. Cele mai importante hoteluri deținute de Complexul Energetic Oltenia sunt cele de la Târgu Jiu și Rânca. La Târgu Jiu se află Hostelul Maiami, din centrul orașului, pe strada Calea Eroilor.

Este unul din cele mai valoroase active deținute de companie pe raza municipiului. Colosul energetic mai are 6 clădiri în care se desfășoară activități administrative. Peste câțiva ani, vor mai rămâne foarte puțin angajați și se va renunța și la obiectivele respective. Un alt hotel la care Complexul Energetic Oltenia mai deține acțiuni este Mina din Rânca. Societatea are în proprietate și Hotelul Minerul, dar și Baza de Tratament, ambele din stațiunea balneoclimaterică Săcelu. Totodată, Complexul Energetic Oltenia se pregătește să vândă Termocentrala de la Chișcani, județul Brăila și va externaliza până în 2023 Termocentrala Craiova 2. Pentru toate activele vor fi puse la punct documentele cadastrale, astfel încât să poată să fie transferate sau vândute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS