10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Aproape 10.000 de bolnavi de cancer au la dispoziție doar 4 medici

Gorj: Aproape 10.000 de bolnavi de cancer au la dispoziție doar 4 medici

Peste 9.500 de bolnavi de cancer sunt înregistrați oficial în județul Gorj. Pacienții sunt și în evidențele Secției Oncologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Potrivit medicului Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, peste 50% dintre pacienții cu cancer din județul Gorj sunt femei. Cele mai întâlnite tipuri de cancer sunt cele de sân, de col uterin, colon, pulmonare și digestive. De la începutul anului și până în momentul de față au murit peste 450 de gorjeni care au trecut pragul secției.

Din păcate, mulți duc boala pe picioare, iar când află se decid greu să meargă la medic. Mulți refuză să conștientizeze că depistarea precoce a cancerului crește șansele de supraviețuire și prelungește anii de viață. Potrivit medicului Dinu Blendea, 90% dintre bolnavii de cancer fac depresie după ce află că sunt bolnavi. La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt și doi psihologi care pot lucra cu pacienții diagnosticati cu cancer. În cadrul Secției Oncologe sunt disponibile 21 de paturi.

Un post de medic oncolog, scos la concurs la Spitalul Județean

Ce aproape 10.000 de bolnavi de cancer din Gorj au la dispoziție numai 4 medici la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Unitatea medicală va scoate la concurs un post de medic la Secția Oncologie. Este nevoie urgentă de un medic, având în vedere creșterea numărului de cazuri de cancer la nivelul județului Gorj de la un an la altul. În plus, unul dintre medici se află în momentul de față în concediu de maternitate. Un post este vacant și va fi scos la concurs.

Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că în prezent secția funcționează cu numai patru medici activi. Lipsesc doi, respectiv doctorița aflată în concediu maternal, precum și un medic specialist care să ocupe postul vacant în momentul de față. Dinu Blendea a precizat că speră ca un medic specialist să fie încadrat pe secție în urma concursului care va fi organizat de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS