17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSediul provizoriu al Poliției Municipiului Târgu Jiu intră în reparații

Sediul provizoriu al Poliției Municipiului Târgu Jiu intră în reparații

Polițiștii din Târgu Jiu se vor muta în curând într-un alt sediu. Vor avea loc lucrări de renovare la actualul sediu al Poliției Municipale din Târgu Jiu, din strada Traian.

Este vorba de clădirea în care își desfășoară activitatea și Arhivele Naționale. Clădirea va fi modernizată, iar în perioada lucrărilor activitatea celor două instituții se va desfășura în altă parte. Pentru Poliția Municipală a fost identificat un alt sediu care va fi supus unor lucrări de reparații curente. Va fi vorba de lucrări de reparații generale și de renovare. Bugetul pentru execuția lucrărilor este de 280.000 de lei.

„Se vor executa, în conformitate cu cerințele specificate în caietul de sarcini, respectiv Lucrări de reparații curente la noul sediu al Poliției Municipiului Târgu-Jiu situat pe str. Calea București. Potrivit devizului general estimativ cuprins în caietul de sarcini rezultă o valoarea totală estimată de: 280.000,00 lei fără TVA”, potrivit caietului de sarcini.

Buget pentru renovare

Pe de altă parte, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj va beneficia de fonduri europene pentru îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii sediului Poliției Municipiului Târgu Jiu, în suma de 1.184.580,84 lei. Pentru creşterea capacităţii instituţionale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, s-au desfăşurat activităţi de monitorizare a liniilor de finanţare deschise şi de întocmire a proiectelor de finanţare în vederea accesării fondurilor europene, care să contribuie la dezvoltarea capacităţii instituţionale.

În cadrul apelului de proiecte POR /2018/3/3.1/B/2/SV – Axa prioritară 3 a POR – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, în cursul anului 2019, a făcut demersuri pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru obiectivul ”Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii sediului Poliției Municipiului Tg. Jiu din cadrul I.P.J. Gorj”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS