10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCSM are blocată secția de fotbal din cauza litigiului dintre Consiliul Local și Pandurii Lignitul

CSM are blocată secția de fotbal din cauza litigiului dintre Consiliul Local și Pandurii Lignitul

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu are blocată în momentul de față secția de fotbal, din cauza asocierii dintre Consiliul Local și Pandurii Lignitul.

Consiliul Local Târgu Jiu este în continuare asociat la echipa de fotbal controlată în continuare de Marin Condescu. Clubul Sportiv Municipal nu poate să își dezvolte secția de fotbal, pentru că autoritățile locale sunt în continuare legate de echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu care a evoluat mai mulți ani și în prima divizie.

Robert Bălăeț, managerul Clubului Sportiv Muncipal Târgu Jiu, a declarat că ieșirea din asociere se va tranșa la instanța de judecată. Până atunci nu se poate face nimic la nivelul fotbalului juvenil. Se intenționează pornirea de la zero și înființarea de grupe pentru copii. Ulterior, o echipă a primăriei va fi înscrisă în ligile inferioare și va fi ajutată să promoveze până când va ajunge în liga secundă. Pentru menținerea în Liga a doua ar fi necesar un buget de 600.000 – 700.000 de euro, după cum a precizat Robert Bălăeț.

Nu reușesc să plece din conducerea Pandurii Lignitul

Consiliul Local Târgu Jiu nu reușește să iasă din conducerea Clubului Pandurii Lignitul. Mai mult decât atât, are de achitat cotizații restante pe mai mulți. Și din acest motiv s-a ajuns la instanța de judecată. Este de amintit că magistrații i-au dat dreptate Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

„Respinge apelurile pârâţilor. Admite apelul reclamantului. Schimbă sentinţa, în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii să plătească reclamantului despăgubiri, conform variantei I a raportului de expertiză contabil întocmit de expert Bârhoată Ana, astfel: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei; Artego SA – 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. – 516.983,76 lei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotărâre 698/2019 18.09.2019“, conform Curții de Apel din Craiova. Autoritățile locale nu au plătit nici acum sumele decise de instanța de judecată, dat fiind faptul că tehnic este imposibil. În Hotărâre se menționează că debitor este Consiliul Local Târgu Jiu, însă doar primăria are conturi deschise, nu și Consiliul Local. Dacă CSM Târgu Jiu își va face echipă de fotbal, atunci municipiul va avea trei echipe, în prezent existând și Pandurii Lignitul și Viitorul Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS