13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul are strategie de dezvoltare până în 2027

Gorjul are strategie de dezvoltare până în 2027

Județul Gorj are o nouă Strategie de dezvoltare. Aceasta a fost elaborată de către Consiliul Județean Gorj cu ajutorul unei firme de consultanță.

Documentul trasează principalele direcții de dezvoltare și ce investiții ar trebui realizate și în ce domenii. Este vorba de construirea unei economii circulare, atingerea unor indicatori de mediu, ecologizarea zonelor poluate sau afectate de minerit. De asemenea, strategia cuprinde şi dezvoltarea unor activități care să mizeze pe energia regenerabilă, dar și dezvoltarea infrastructurii de turism din județul Gorj.

O parte a strategiei de dezvoltare se referă și la resursa umană, domeniul educație și sănătate și analizează și oportunitățile cu privire la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea de afaceri. Strategia de dezvoltare 2021 – 2027 se axează și pe valorificarea unor surse de finanțare din PNNR și Planul de Tranziție Justă. Numai la acest ultim instrument de finanțare au fost depuse peste 360 de proiecte de către antreprenori din județul Gorj. Strategia va fi aprobată în ședința de vineri a Consiliului Județean. Documentul are 260 de pagini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS