12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni

50.000 de lei- cea mai mare amendă dată de poliţiştii locali gorjeni

Cea mai mare amendă aplicată de Poliția Locală din Târgu Jiu a fost de 50.000 de lei. Este sancțiunea aplicată unui agent economic de pe raza orașului pentru nerespectarea disciplinei în construcții.

Conform conducerii Poliției Locale Târgu Jiu, amenda a fost contestată, în momentul de față fiind un proces pe rolul instanței de judecată. Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că la nivelul instituției, cele mai multe sesizări privesc disciplina în construcții. La un moment dat erau primite zilnic în timpul săptămânii și 10 sezizări. Problemele depistate se referă în general la construirea fără autorizație de la primărie. Este vorba de construcții noi sau de extinderi.

„50.000 de lei a fost cea mai mare amendă pe care am aplicat-o și este o problemă cu disciplina în construcții. Sunt foarte mulți care se apucă de construit și constată că e nevoie de încă o ușă sau de o ferestră mai mare sau de încă un spațiu. Astfel, apar diferențe destul de mari între proiect și autorizație și ce găsim pe teren”, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

E nevoie de autorizație pentru închiderea balconului

Florin Băluță a mai spus că pot avea loc verificări inclusiv în locuințele târgujienilor. Sunt foarte mulți cetățeni, proprietari de apartamente, care execută lucrări de renovare fără să dețină o autorizație de construire. Este nevoie de proiect, dat fiind faptul că există pericolul să fie demolate zidurile de sprijn, fiind afectată structura de rezistență.

„Unii cred că nu putem să intrăm în locuință, dar se poate afla foarte ușor unde sunt lucrări în derulare. Mulți duc sacii cu moloz la spațiile de colectare a gunoiului menajer, lucru care nu trebuie să fie făcut. Apoi mai primim destule sesizări din partea locatarilor care reclamă tulburarea liniștii sau atingerea unui nivel foarte mare de zgomot. Este nevoie de autorizație inclusiv pentru închiderea balconului cu termopan sau zidire. Nu se poate face oricum, având în vedere că vorbim de fațadele imobilelor”, a mai declarat Florin Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS