10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul cere angajări la o firmă a Consiliului Local

Primarul cere angajări la o firmă a Consiliului Local

Una dintre societățile Consiliului Local Târgu Jiu va avea mai mulț salariați. Este dorința primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Edilul susține că până acum municipalitatea a avut parte de câteva situații neplăcute legat de găsirea unor firme de construcții. Unele din cele care au câștigat contracte pe raza municipiului Târgu Jiu nu și-au făcut tot timpul treaba. Un exemplu dat frecvent în acest sens este situația lucrărilor de la Calea Eroilor. Aici s-a ajuns la a doua subcontractare pentru că prima firmă nu a fost serioasă.

Nici autoritățile locale nu au dorit să anuleze contractul, pentru că ar fi durat prea mult cu organizarea licitației. În momentul de față, se lucrează tot cu sincope și întreaga stradă este spartă pe un tronson însemnat cuprins între strada Popa Șapcă și până la Biserica Sfinții Apostoli.

Contracte fără licitație

Autoritățle vor acum să crească numărul de salariați la Edilitara și societatea să primească o bună parte a lucrărilor de infrastructură rutieră de pe raza municipiului.

Astfel, străzile vor putea să fie asfaltate mult mai ușor, decât în urma unui proces de durată care presupune organizarea unei licitații și selectarea unui constructor: „Este o problemă pe care o regăsim în foarte multe locuri din țară. Foarte greu găsești firme care să vină la licitații, chiar dacă sunt bani, avize și tot ce trebuie.Și cei care vin nu se știe ce fac sau dacă au probleme.

Deja se lucrează la o situație cu privire la creșterea numărului de salariați la Edilitara Public pentru a putea executa lucrări complexe privind infrastructura stradală. Ne-ar ajuta foarte mult dacă vom avea mereu la dispoziție o firmă care să rezolve imediat problemele care apar sau anumite contracte. Legea ne și permite încredințarea directă către companiile Consiliului Local”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS