10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncep lucrările la ștrandul acoperit de lângă Stadionul Municipal

Încep lucrările la ștrandul acoperit de lângă Stadionul Municipal

Lucrările la ștrandul acoperit de lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu vor fi demarate imediat după Paști. Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat că lucrările trebuie să fie finalizate într-un an și șase luni.

În urma discuțiilor cu firma constructoare, s-a stabilit că lucrările vor putea fi gata mult mai repede. Contractul a fost câștigat de firma Masterclass SRL. Bugetul pentru realizarea investiției este de peste două milioane de euro. „Finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Investiții. Firma care a câștigat licitația a dat asigurări că lucrarea va fi gata mult mai repede decât termenul din contract.

Este o firmă care a mai executat astfel de lucrări și știu ce spun. Tot în zona respectivă, lângă Stadionul Municipal, va începe și construcția unui bazin descoperit. Este vorba de fostul ștand al orașului, care încă se regăsește în spațiul respectiv, dar care nu a mai fost utilizat. Investiția se va face cu bani de la bugetul local”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

Se lucrează la proiectul tehnic pentru Casa de Cultură

De asemenea, la Casa de Cultură din Târgu Jiu se lucrează la proiectul tehnic. Acesta va fi gata în jurul datei de 1 iulie, a mai spus Bogdan Bejinaru. Licitația a fost câștigată de aceeași firmă care va executa bazinul acoperit de lângă Stadionul Municipal. Lucrările de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu vor trebui să fie executate tot în 18 luni. Proiectul va viza amenajarea unei săli de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare.

Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. De asemenea, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video.

Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii. Casa de Cultură din Târgu Jiu nu a mai fost folosită de câțiva ani, din cauză că nu mai deține autorizație de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS