21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSAJ Gorj are doar jumătate dintre medicii de care are nevoie

SAJ Gorj are doar jumătate dintre medicii de care are nevoie

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj este la un pas de criză, din cauza lipsei medicilor specialiști. Numai luna aceasta, instituția a rămas fără trei medici specialiști.

Unul a plecat de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, după ce în data de 13 aprilie i-a încetat contractul de colaborare și nu i-a mai fost prelungit. De asemenea, în urma schimbării conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Gorj doi medici vor desfășura numai activități administrative și de management. Este vorba de managerul interimar Traian Constantinescu, de profesie medic și care până recent se deplasa cu echipajele de ambuanță în teren, la intervenții.

De asemenea, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Gorj este tot un medic specialist care făcea teren și se deplasa în misiuni alături de asistenți medicali și ambulanțieri.

Se va mai pensiona un medic

Nu peste multă vreme un alt medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj se va pensiona și nu se știe cine îl va înlocui. Astfel, Serviciul de Ambulanță Județean Gorj va funcționa cu mai puțin de jumătate dintre cadrele medicale de specialitate de care are nevoie, respectiv cu 3 medici pe ambulanțe și doi pe Dispecerat. Dacă nu se vor face angajări de urgență în perioada următoare este în pericol funcționarea liniilor de gardă, adică asigurarea permanenței la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, după cum a precizat Cristi Aldescu, președintele Sindicatului „Ambulanța” Gorj.

Nu se știe ce se va întâmpla, dacă unul sau doi medici din cei care sunt activi vor merge în concediu sau se vor îmbolnăvi. Este necesar ca la nivelul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj să fie organizate urgent concursuri pentru angajarea de medici. În prezent, se funcționează cu jumătate din necesarul de medici specialiști. Serviciul de Ambulanță Județean este o instituție vitală în sistemul de Sănătate din județul Gorj, având în vedere că se salvează vieți în urma intervențiilor echipajelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS