17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu e zi fără amenzi de pandemie. 140 de sancțiuni în ultimele 24 de ore, în Gorj

Nu e zi fără amenzi de pandemie. 140 de sancțiuni în ultimele 24 de ore, în Gorj

Nu e zi fără amenzi de pandemie. În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 17 acţiuni de verificare, cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Gorj.

În total, 276 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.700 de persoane și 266 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. „Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. De asemenea, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private“, au mai anunțat polițiștii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS