10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSfârșit de săptămână cu turiști pe pârtie la Rânca

Sfârșit de săptămână cu turiști pe pârtie la Rânca

Sute de turiști sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni în zona turistică montană Rânca. În ciuda faptului că sunt temperaturi în scădere, acest lucru favorizează calitatea pârtiilor.

Astfel, ultimele ninsori au adus un nou strat de zăpadă care favorizează practicarea sporturilor de iarnă în stațiunea montană din nordul județului Gorj. Va fi un week-end perfect pentru schi la Rânca. De la începutul săptămânii viitoare se anunță însă reluarea creșterii temperaturilor. Acum proprietarii de pensiuni și hoteluri din Rânca sunt pregătiți să îi primească pe turiști în condiții de pandemie.

Aglomerația este oricum evitată, dat fiind faptul că unitățile de cazare nu pot ocupa decât 70% din locurile disponibile. Acest lucru nu va fi o problemă, având în vedere că nu mai sunt atât de mulți turiști care să vină în număr mare, să fie blocate căile de acces și șoseaua națională, așa cum s-a întâmplat la începutul anului.

Utilaje mobilizate în zonă

Pentru a nu fi probleme cu DN 67 C Novaci – Rânca, trei utilaje se află în Baza Secției de Drumuri Naționale din stațiune. Acestea intervin aproape în fiecare dimineață pentru a face revizia șoselei. Este înlăturată zăpada, dacă este cazul, și se intervine cu material antiderapant pe tronsoanele cu gheață și polei. Este de menționat că, după utimele ninsori în zona Rânca, s-a așternut un strat proaspăt de zăpadă de 10 centimetri.

Pe pârtii zăpada măsoară până la un metru. În zona de creastă stratul de zăpadă trece și de doi metri și este chiar mai mare. Acest lucru se va putea observa în momentul în care se va decide începerea lucrărilor pentru deszăpezirea Transalpinei, închisă până în luna iunie, pe tronsonul Rânca – Obârșia-Lotrului. Deocamdată, nici nu este luat în calcul acest lucru, având în vedere că este unul din sezoanele de iarnă foarte bogate în zăpadă. Dacă nu vor crește semnificativ temperaturile în zona montană, stratul de zăpadă se va menține toată primăvara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS