20 C
Craiova
joi, 23 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjFocar COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Focar COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

În secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, toți pacienții internați și 3 cadre medicale ale secției au fost depistați pozitiv.

DSP Gorj încearcă să afle sursa infectării.

În paralel, și conducerea spitalului face o anchetă internă, după ce s-a aflat că dezinfectanții și echipamentele medicale de protecție erau ținute sub cheie.

13 pacienți internați pe secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost infectați cu SARS-CoV-2, în ultimele 2 zile.

La internare, pacienții erau negativi, însă, ulterior au prezentat simptome ale bolii COVID-19, iar în urma testării, au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2.

Și 3 cadre medicale ale secției au fost infectate. Sursa nu este cunoscută încă, dar conducerea spitalului a aflat că dezinfectanții și echipamentele de protecție pentru cadrele medicale lipseau, deși ele au fost distribuite pe această secție.

De aceea, a fost începută o ancheta internă pentru a vedea de ce n-au fost distribuite. Pentru că a fost declarat focar, în secția de psihiatrie , au fost sistate internările. Toți pacienții vor fi mutați pe alta secție pentru dezinfecție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

26 de localități din Ilfov sunt în scenariul roșu

26 de localități, din cele 40, din Ilfov au...

ȘTIRI GdS