22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTurn de peste 250 de metri, scos la vânzare cu 1 leu

Turn de peste 250 de metri, scos la vânzare cu 1 leu

Un turn din Târgu Jiu de 257 de metri, una dintre cele mai înalte clădiri din România, care ar fi urmat să facă parte dintr-o termocentrală, poate fi preluat cu un leu.

Proiectul a fost abandonat acum 30 de ani, iar edilii caută, în sfârșit, o soluție pentru a-l face punct de interes pentru turiști, potrivit stirileprotv.ro.

Până acum câțiva ani, turnul atrăgea că un magnet tineri teribiliști care doreau să ajungă în vârf pentru a se filma acolo. Ca să prevină o nenorocire, autoritățile au tăiat scările de acces. Acum caută idei și investitori pentru a transforma construcția în ceva util.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu, spune că intenționează să facă un concurs de proiecte, să îl ilumineze modern. ”Trebuie să găsim o soluție de promovare a municipiului Târgu Jiu, poate chiar a operelor brâncușiene, poate personajele istorice ale județului.”

Turnul este vizibil de la cel puțin 15 km distanță, iar construcția are o garanție de un secol. 30 de ani s-au scurs de pomană – lucrările la termocentrala orașului, structură din care urma să facă parte, au fost abandonate în 1990.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: „Sunt dispus ca autoritate publică locală, la momentul acesta, chiar și pentru 1 leu, să găsim soluția, știți că legea nu ne permite să îl dăm cu titlu gratuit, terenul și turnul”.

Un eventual proiect ar trebui să țină cont de modul în care va influența operele lui Constantin Brâncuși.

Turnul fostei termocentrale este a opta construcție ca înălțime din România. Pe primul loc se află o structură similară din Baia Mare, cu ai săi 352 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS