17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCăminul de bătrâni de la Suseni va fi extins pentru a face față cererilor în creștere

Căminul de bătrâni de la Suseni va fi extins pentru a face față cererilor în creștere

Căminul de asistență socială de la Suseni, Gorj, va fi extins. Vor fi aprobați de consilierii județeni indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Reabilitare/recompartimentare clădire bloc alimentar – Pavilion D din cadrul Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni.

Practic, spațiul alimentar, unde se prepara pe vremuri hrana pentru persoanele asistate, va fi transformat în saloane pentru beneficiari. Centrul beneficiază de hrană în regim catering de la o firmă de specialitate. Prin urmare, a fost luată decizia extinderii centrului, mai ales că sunt și liste de așteptate pentru a primi noi beneficiari femei sau bărbați, care au și probleme de sănătate.

Investiția pentru reabilitarea și compartimentarea spațiilor respective este de 773.000 de lei și va fi asigurată de către Consiliul Județean Gorj. Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 4 luni.

Tot mai mulți bătrâni bolnavi și singuri

Centrul de Asistență de la Suseni este în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Sunt inclusiv liste de așteptare pentru un loc la centrul de bătrâni de la Suseni. Locurile se eliberează în măsura în care are loc decesul unui beneficiar. Capacitatea de cazare este depășită în momentul de față și este nevoie de locuri noi.

„Obiectivul propus spre reabilitare și recompartimentare este situat în Comuna Runcu, satul Suseni, județul Gorj și este în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul D.G.A.S.P.C. Gorj – Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni sunt persoane adulte cu dizabilități, încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, care necesită servicii sociale specializate în vederea menținerii și dezvoltării deprinderilor de viață, în scopul reabilitării și integrării sociale.

Serviciile sociale sunt acordate în conformitate cu nevoile individuale identificate în urma evaluării multidisciplinare și a Planului Personalizat. Activitățile propuse țin cont de nevoile particulare ale fiecărui beneficiar, de gradul de autonomie personală, de elementele afecțiunii psiho-somatice cu care sunt diagnosticați și de nevoia de sprijin din partea personalului…

De asemenea, prin documentația elaborată s-a prevăzut dotarea specifică pentru activitățile ce se desfășoară în cadrul Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni, respectiv paturi speciale, dulapuri, mese, noptiere, rafturi, aragaz, frigider.”, conform Consiliului Județean Gorj.

În total, vor fi amenajate trei saloane pentru încă 7 beneficiari. Saloanele vor fi prevăzute cu baie. Va exista și o bucătărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS