17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCadrele medicale din Spitalul Județean se pot testa gratuit și la cerere pentru depistarea COVID

Cadrele medicale din Spitalul Județean se pot testa gratuit și la cerere pentru depistarea COVID

Personalul medical din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se pot testa gratuit pentru depistarea COVID. Este anunțul făcut de conducerea unității medicale, în urma unei anchete interne care este în continuare în derulare la Secția psihiatrie din Spitalul Județean.

O parte a cadrelor medicale de aici a reclamat că este expusă la îmbolnăvire din cauză că pacienții și personalul suspect COVID nu sunt testați la timp. Exemplul oferit este al unei paciente care ar fi stat mai multe zile cu simptome COVID și nu a fost testată imediat. În tot acest timp, personalul medical a intrat în contact cu pacienta respectivă. Conducerea secției a negat în timpul anchetei interne acuzațiile respective și a anunțat că a fost realizată și o anchetă epidemiologică de către epidemiologul unității spitalicești.

Cadrele medicale se pot testa gratuit

Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au declarat că testarea cadrelor medicale este gratuită și se poate realiza și la cerere. „Menționăm în același timp că testarea pentru cadrele medicale angajate SJU Târgu Jiu este absolut gratuită și se poate efectua și la cerere.

Mai mult decât atât încă de la instituirea stării de urgență și continuarea ei cu starea de alertă, conform protocoalelor instituite la nivelul SJU Târgu Jiu pentru combaterea răspândirii și efectelor infecției cu SARS COV 2, protocoale aduse la cunoștința întregului personal medical, aceștia au obligația conform triajului epidemiologic să semneze în condica de triaj atât la prezentare, cât și la părăsirea lucrului.

Rolul acestei condici este exact acela de a depista cadrele medicale care prezintă simptome. Nerespectarea acestor protocoale sau falsul în declarații reprezintă o încălcare a regulamentului de ordine internă… Automedicatia la care face referire public personalul reprezintă un lucru pe care conducerea, precum și medicii infecționiști din cadrul SJU Târgu Jiu îl condamnă în mod ferm. Tratamentul infecției cu COVID 19 se face conform protocoalelor aflate în vigoare și în niciun caz “după ureche”.

De aceea încurajăm prezentarea pacienților și a cadrelor medicale cu simptome la medic în vederea confirmării infecției cu SARS COV 2, precum și administrării unui tratament eficient.”, conform unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

8 angajați din Spitalul Județean sunt infectați COVID

În momentul de față, 8 cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență din sunt infectate cu noul coronavirus. Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că 6 dintre medicii și asistentele medicale infectate cu COVID se află la domiciliu, iar două sunt internate la Secția Boli Infecțioase din cadrul unității medicale din Târgu Jiu. Este de precizat că la Secția Boli Infecțioase sunt internați în total 45 de pacienți COVID, fiind în total 76 de paturi. La ATI COVID sunt ocupate 11 paturi din 12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS