16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinții au cerut învățământ online și pentru unele zone verzi

Părinții au cerut învățământ online și pentru unele zone verzi

Unii dintre părinții elevilor din Târgu Jiu au optat pentru învățământul online corepunzător scenariului galben, cu toate că municipiul se încadrează în scenariul verde. Este și cazul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu și nu numai. Și alte unități școlare au avut posibilitatea să își organizeze modul în care vor organiza cursurile pentru școlari și pentru elevi. A existat o consultare online a părinților care au avut părerile împărțite, în ceea ce privește revenirea elevilor la școală și desfășurarea cursurilor în sistem clasic.

Astfel, în cazul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”, care are cel mai mare număr de elevi din județul Gorj, a fost luată decizia ca o parte a elevilor să participe online la cursuri, deși, potrivit anunțurilor făcute de autoritățile sanitare centrale, orașul Târgu Jiu se încadrează în scenariul verde în privința începerii școlii, având 0,8 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

La școală vor merge școlarii și clasa a VIII-a

În urma colectării și analizei datelor primite de la părinți, conducerea Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” a decis să fie organizate și cursuri online. Prin urmare, vor participa la ore în sistem clasic elevii de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a, precum și elevii de clasa a VIII-a. Ora a fost redusă la 40 de minute,iar pauza a rămas de 10 minute. Între cele două schimburi, respectiv la prânz, va exista o pauză de o oră în care personalul administrativ al unității de învățământ va efectua dezinfecția sălilor de clasă și a tuturor spațiilor școlare, holuri, laboratoare, grupurile sanitare, etc. Elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a vor desfășura ore în scenariul galben.

De asemenea, elevii cu probleme, cât și elevii care provin din familii în care există persoane a căror sănătate prezintă un grad ridicat de risc, în această perioadă, pot solicita să își desfășoare activitatea în mediul online. În acest sens, părinții trebuie să anunțe conducerea școlii până în data de 11 septembrie.

Un număr de opt localități se încadrează oficial în scenariul galben

Este de precizat că un număr de opt localități din Gorj se încadrează în scenariul galben în ceea ce privește începerea școlii. Potrivit autorităților sanitare, este vorba de următoarele localități: Bâlteni, Cătunele, Dragotești, Mătăsari, Mușetești, Plopșoru, Samarinești, Schela. De precizat că în localitatea Schela incidența este de 2,3 cazuri la mia de locuitori. Este de așteptat ca datele să se modifice la începutul săptămânii viitoare. Prin urmare, mai pot apărea localități pe lista celor din scenariul galben sau cele de acum pot să revină în scenariul galben.

Cert este că sunt puține unități de învățământ, este cazul celor cu puțini elevi, care pot oferi măști de protecție elevilor și profesorilor. În majoritatea școlilor, sunt pregătite măști de protecție doar pentru cazurile urgente, respectiv un elev a uitat masca acasă sau i s-a rupt masca și nu mai poate să fie purtată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS