16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpital modular cu 45 de paturi pentru pacienții COVID din Gorj

Spital modular cu 45 de paturi pentru pacienții COVID din Gorj

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de un spital modular cu 45 de paturi. Acesta va fi construit de către Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în curtea unității medicale. Administrația unității spitalicești din municipiu a alocat fondurile necesare pentru achiziția de servicii de consultanță, în vederea întocmirii unui proiect pentru accesarea de fonduri euuropene nerambursabile.

„Spitalul Județean de Urgențe Târgu-Jiu este interesat de achiziția de servicii privind consultanță în vederea întocmirii unui proiect ce are ca obiect finanțarea nerambursabilă pentru construirea unui spital modular cu un număr de 45 de paturi pentru tratarea pacienților suspecți și confimați cu COVID – 19. Fondurile vor fi alocate prin POIM. Axa prioritară 9, protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, conform Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Unitatea medicală va trata exclusiv pacienți COVID

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are în momentul de față 76 de paturi pentru pacienții COVID. Acestea sunt la secțiile Boli Infecțioase și Dermatologie. În momentul de față, doar jumătate din paturile destinate pacienților infectați cu noul coronavirus sunt ocupate.

Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a mai încercat să găsească și alte spații pentru internarea și tratarea pacienților COVID, însă în momentul de față sunt ocupate toate zonele disponibile, în zona pavilioanelor de la Spitalul de la Pasarelă. Aici va fi amplasat și noul spital modular care va avea disponibile 45 de paturi și care va ajuta personalul medical, în cazul creșterii numărului de pacienți COVID sau de persoane suspecte ca fiind infectate cu noul coronavirus. În cadrul spitalului modular vor exista și câteva paturi ATI dotate cu aparatură de monitorizare a pacientului, respectiv cu ventilatoare. Autoritățile județene se tem ca pe viitor să nu asiste la o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus și va fi nevoie de paturi suplimentare pentru internarea și tratarea celor bolnavi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS