19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Apărării vrea să modernizeze unitatea militară din Rânca

Ministerul Apărării vrea să modernizeze unitatea militară din Rânca

Clădirile din cadrul unității militare din Rânca vor fi modernizate. Ministerul Apărării Naționale a elaborate un proiect de Hotărâre de Guvern, aflat în momentul de față în dezbatere publică, prin care se propune alocarea sumei de 74 de milioane de lei pentru modernizarea cazărmii din stațiunea montană Rânca. Clădirile sunt dezafectate în momentul de față și nu mai sunt folosite de câțiva ani. Aici a funcționat pe vremuri fosta unitate de vânători de munte. După desființarea unității de vânători de munte, baza respectivă a mai fost folosită o perioadă pentru pregătirea personalului militar, după care a fost închisă.

Potrivit propunerii din proiectul de Hotărâre de Guvern suma de 74 de milioane de lei va fi folosită pentru construirea unor clădiri noi. Este vorba de o sală polivalentă de sport, săli de recreere, săli de pregătire, utilităţi şi căi de acces, „aceasta fiind locaţia care poate îndeplini cerinţele de instrucţie în teren muntos şi de odihnă pentru personalul multinaţional din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova”, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică.

Proiectul va fi realizat într-un an și jumătate

Conform documentului, proiectul de modernizare a bazei de antrenament din Rânca va fi realizat într-un an și jumătate. Este de amintit că unitatea militară de la Rânca se află la cota 1.650 de metri și este compusă din 10 clădiri care au fost construite între 1970 – 1983. Majoritatea imobilelor vor fi demolate, dat fiind faptul că sunt degradate și nu mai pot fi reutilizate. Vor fi modernizate și drumurile interioare din interiorul bazei militare. „MApN are în plan construcţia unor pavilioane noi în cazarma de la Rânca, în care vom avea săli de recreere, săli de adunare, spălătorie, uscătorie, bloc alimentar, sală de mese, grupuri sanitare, corp de pază, punct de control acces, sală polivalentă pentru baschet, volei, handbal, minifotbal, săli de forţă, perete pentru alpinism, parcare, precum şi căile de acces – drumuri, platforme, alei betonate şi/sau asfaltate, dar şi reţelele de utilităţi aferente”, se menționează în proiectul de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică de Ministerul Apărării.

Proiectul de HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Pavilioane noi, demolări, împrejmuire, amenajare infrastructură rutieră şi reţele de utilităţi în cazarma Rânca 2698” va beneficia de o finanțare de 74 de milioane de lei de la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS