17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcolile din Gorj au nevoie de sute de laptopuri pentru cursurile online

Școlile din Gorj au nevoie de sute de laptopuri pentru cursurile online

Unitățile de învățământ din județul Gorj au nevoie de sute de laptopuri dotate în mod corespunzător pentru cursurile online. Verificarea școlilor de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj este în desfășurare la această dată, având în vedere că este vorba de câteva sute de spații de învățământ, însumate în 120 de unități cu personalitate juridică. La nivelul județul Gorj vor începe școala aproximativ 50.000 de elevi și câteva mii de cadre didactice și nedidactice.

Din primele verificări derulate la nivelul sălilor de clasă a rezultat că este nevoie să fie cumpărate echipamente pentru a se putea desfășura și cursuri online, în cazul în care se va ajunge și în situația respectivă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în toate școlile sunt condiții pentru începerea cursurilor cu elevii în sălile de clasă.

Nu se știe cine va oferi măști

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că în cursul acestei săptămâni vor fi centralizate datele culese din teren de către inspectorii școlari și va fi cunoscut exact numărul de echupamente care vor fi cumpărate de unitățile de învățământ și de primării: „Încă se fac aceste verificări. Sunt clase unde este nevoie de laptopuri pentru cursurile online, dar nu e gata verificarea. Pot fi cumpărate aceste laptopuri de către unitățile de învățământ sau de primării și apoi vor fi decontate. În momentul de față știu doar că măști de protecție vor fi asigurate doar pentru copiii cu o situație material precară. Nu avem alte informații în acest moment. Așteptăm o decizie finală de la centru.

Toate datele colectate de ISJ și DSP vor fi comunicate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și aici vor fi luate decizii pentru fiecare unitate de învățământ în parte cum va începe școala, în funcție și de numărul de cazuri de coronavirus din zona respectivă. Încă se mai așteaptă decizii de la nivel central care să fie lămuritoare în legătură cu începerea anului școlar. Cert este că în școli sunt asigurate măsurile de distanțare, culoarele și dispenserele cu dezinfectanți.”, a declarat Dana Constatinescu, inspector școlar și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Încă nu se știe ce se va întâmpla cu măștile de protecție pentru elevi și pentru profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS