8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase școli din Gorj ar avea nevoie de containere cu baie și apă curentă

Şase școli din Gorj ar avea nevoie de containere cu baie și apă curentă

Județul Gorj ar avea nevoie de 6 containere cu baie și apă curentă pentru dotarea unităților de învățământ unde nu există apă curentă, iar toaletele sunt în curte. Guvernul a aprobat săptămâna aceasta fondurile necesare pentru achiziția a 5.000 de containere cu baie și apă curentă pentru a fi amplasate lângă unitățile de învățământ care nu au acces la rețeaua de alimentare și apă și canalizare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în prezent există șase unități de învățământ, între care și două licee, care încă au toaleta în curte. Unitățile de învățământ cu toaleta în curte sunt: Liceul tehnologic din Stoina, cu 139 de elevi. Aici există rețea de apă curentă, însă nu există rețea de canalizare; Liceul tehnologic din Bâlteni, cu 134 de elevi(există și canalizare și apă curentă, dar toaleta e în curte); Școala Gimnazială „Nicolae Plopșor”, cu 102 elevi. Aici există rețea de apă curentă, dar nu există canalizare.

Peste 600 de elevi afectați

Pe listă se mai află Școala Gimnazială Aninoasa, cu 96 de elevi.(nu există rețea de canalizare, dar există apă curentă). De asemenea, Școala Gimnazială Samarinești, cu 86 de elevi are toaleta în curte. Unitatea beneficiază de apă curentă și de fosă septică. Școala Gimnazială numărul 1 din Negomir are 68 de elevi și toaleta în curte. Aici există apă curentă și fosă septică. În total, un număr de 625 de elevi din Gorj sunt înscriși la școli cu toaleta în curte.

În ceea ce privește deschiderea noului an școlar, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la nivelul unităților de învățământ ar fi fost luate măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Este vorba de achiziția de substanțe dezinfectante, montarea de dispensere la intrarea în sălile de clasă și realizarea de circuite separate de intrare și ieșire. Nu se știe exact ce se va întâmpla cu tabletele și măștile pentru elevii cu posibilități materiale reduse. Potrivit ultimei statistici, în unitățile de învățământ din Gorj sunt câteva mii de elevi care ar avea nevoie de tablete cu internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS